STEK-ROL
Pasta z filetów z makreli Evrafish 02-02-2016

Składniki: 1 puszka filetów z makreli w oleju EVRAFISH, 1/4 kostki sera białego, 1 pęczek cebulki dymki, 1/4 papryki czerwonej, 2 ogorki konserwowe, 3 rzodkiewki, 2 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz do smaku.

1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym EVRAFISH, 1/4 kostki sera białego, 1 pęczek cebulki dymki, 1/4 papryki czerwonej, 1/4 papruki żółtej, 3 rzodkiewki, 2 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz do smaku.

Sposób wykonania: Obie pasty przygotowujemy tak samo. Filety z makreli odcedzamy. Przekładamy do naczynia, łączymy z białym serem i rozdrabniamy widelcem.

Dodajemy śmietanę i pozostałe składniki - drobno posiekaną cebulę dymkę, - paprykę  i ogórka konserwowego pokrojonego w kostkę - rzodkiewkę startą na tarce na grubych oczkach.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę podajemy na chrupiącej bagietce posypaną młodą cebulką i rzodkiewką.
STEK-ROL
Spaghetti ala Evrafish 02-02-2016

Składniki: 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym EVRAFISH, 6 czarnych oliwek, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 10 kaparów, 300ml pomidorów bez skórki, 2 patisony w zalewie, 400g makaronu spaghetti ugotowanego, 4 łyżki oleju do smażenia, kilka listków bazylii, natka pietruszki drobno posiekana do dekoracji, woda do podlania sosu (według uznania), sól, pieprz i cukier do smaku. 

Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy posiekany czosnek, kapary, pokrojone pomidory, plasterki oliwki i patisony. Podlewamy wodą i dusimy ok. 7 min. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem.

Dodajemy na patelnię kawałki rozdrobnionej ryby od EVRAFISH razem z sosem i makaronem.

Gotowe danie przekładamy na głęboki talerz, posypujemy natką pietruszki i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

STEK-ROL
Pasta jajeczna z tuńczykiem. 15-03-2015

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym EVRAFISH, 5 jajek, szczypiorek lub koperek w/g uznania, majonez sól oraz pieprz.

Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo, tuńczyka odcedzić. Szczypiorek posiekać, skladniki połączyć i zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać, posmarować kanapki i wcinać. Pasta świetnie nadaje się do faszerowania np. pomidorów, jaj lub dużych muszli makaronowych.
STEK-ROL
Sałatka z tuńczyka 08-01-2012

Składniki: 5 jajek, 20 dag żółtego sera, 1 cebula, 1 puszka kukurydzy, tuńczyk w sosie własnym (24 dag ryby), 6 łyżek majonezu lub więcej, zamrożone masło extra (około 8 dag).
Sposób wykonania: Żółtka, białka, ser żółty, zamrożone masło - zetrzeć na tarce (każdy składnik osobno). Cebulę drobno posiekać. Układać warstwami: białko - ser żółty - pół puszki tuńczyka - pół puszki kukurydzy - majonez - cebula - masło - drugie pół puszki tuńczyka - drugie pół puszki kukurydzy - majonez - żółtka..
STEK-ROL
Sałatka z ananasem i czosnkiem 08-01-2012

Składniki: 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasa, 25 dag żółtego sera, 6 ząbków czosnku, 1 łyżeczka musztardy, ok. 4 łyżki majonezu, sól, pieprz.

Sposób wykonaniaKukurydzę i ananasa osączyć z zalewy. Ananasa pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać do nich musztardę i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce. Składniki wystarczą na około 5 porcji.